«Hundeeiere driter i småbarna»

Dagsavisen 19. juli Mange barnehager i Oslo roper nå et høyt varsku om at hundeeiere lar sine firbente gjøre fra seg i både sandkasser og lekeapparater. Avføringen fra både hunder og katter er en alvorlig, tikkende bakteriebombe.

Borettslaget har gjentatte ganger oppfordret hundeeiere på det sterkeste til ikke å lufte sine kjæledyr i området ved tennisbanen og Lilleslottet barnehage. Dessverre er det ikke alle som etterkommer disse sterke oppfordringene.

Det er spesielt to familier som daglig bruker dette området som lufteplass for sine hunder. Styret vil derfor etter ferien ta stilling til om hundetillatelsene skal inndras.

Avføringen til både hunder og katter kan være kilde til campylobacterieinfeksjon, som gir diaré hos mennesker. Denne diarésykdommen kan være ledsaget av feber og influensalignende symptomer , og i noen tilfeller også til svært alvorlige sykdommer. Ringorm er en soppinfeksjon som finnes både hos hunder og katter.

Noen typer kan smitte over på mennesker, og spesielt barn er svært mottakelige. Infeksjonen gir røde ringformede dannelser i huden.

Til dere som fortsatt lar kjæledyrene gjøre fra seg på nevnte område; skjerp dere!!!!

Til dere som bor rundt området og ser noen lar kjæledyret gjøre fra seg; rop ut og be dem skjerpe seg!!!