Kostbar tukling med vanninntaket

En beboer i OSV. 194/196 vil nå få servert en regning på et femsifret beløp etter at vedkommende tuklet så mye med hovedinntaket til blokkas vanninntak at hele systemet kollapset.

Av årsaker vi ikke vet ønsket vedkommende å stenge vannet inn til blokka, muligens på grunn av arbeider i egen bolig. Dette førte til at 32 leiligheter plutselig mistet vannet sitt forrige helg. Sannsynligvis på grunn av rå kraft for å stenge vannet, kollapset inntaket og vann begynte å renne utover i kjelleren.

Kjapp og dyktig reaksjon fra Rørleggervakta hindret større skade, og beboerne fikk tilbake vannet sitt etter kort tid takket være en provisorisk nødløsning. Sist fredag ble imidlertid nytt inntak montert.

Det er nesten helt uforståelig at noen kan ta seg sånn til rette at de gyver løs på et hovedinntak til en blokk. Det sier seg selv at kostnadene til dette ikke skal belastes fellesskapet, men betales av vedkommende.

Vanlig prosedyre ved stenging av vann er at rørleggerfirmaet man bruker setter opp en lapp i god tid til alle beboerne om at vannet vil bli stengt i en periode den og den dagen og til det og det klokkeslettet.

Å tukle med å stenge vannet selv, er ikke tillatt.

Ps! Vedkommende i OSV. 194/196 hadde heller ikke hengt opp noe nabovarsel om at vannet ville bli stengt.