Hva er Romsås cup?

VET DU IKKE HVA ROMSÅS CUP ER? DA HAR DU GÅTT GLIPP AV EN STOR OPPLEVELSE.

Romsås cup er en borettslag turnering som første gang ble arrangert i 1980 på Bjøråsen grusbane, som siden har blitt oppgradert til kunstgress. Cupen har bare en gang blitt rammet av å ikke bli avholdt p.g.a ombygging fra grus til kunstgress.

I 2016 stiller alle seks borettslagene på Romsås med 6 fotballag:

Jente- og guttelag i klassene 6-10 år, 11-13 år, og 14-16 år. Alle kampene spilles på Bjøråsen kunstgressbane, og vi spiller 7-er fotball på to baner samtidig. Dette betyr at mer enn 400 Romlinger er i aktivitet på fotballbanen i løpet av en vakker vårhelg!

Romsås Cup er mye mer enn en fotballturnering. Her møter du gode naboer, tar en kopp kaffe og vaffel, og har det generelt hyggelig. Vi prøver også å finne på noen andre aktiviteter, for de som ikke er opptatt med kamp.

Det har vært helt avgjørende med hjelp fra frivillige for å holde liv i Cupen alle disse årene, og det er trist å se at deltagelsen har gått nedover på både utøver og tilskuer siden. Uten frivillige til diverse oppgaver som dømming, kioskvakt, grillvakt, vaffelsteking til banemerking og loddsalg, vil resultatet kunne bli «kroken på døra for Romsås cup».

Romsås Cup skal være moro - husk at et hælspark er noe positivt, mens tacklinger og ufinheter huskes som noe negativt! Hvis du ikke tror det er gøy, kan du spørre deg selv:

”Hvorfor har Romsås Cup blitt arrangert hvert år siden 1980?”

Romsås Cup er Romsås Fotballens stormønstring for både store og små, og her kan alle være med: de som spiller aktivt, de som har lyst til å begynne, og ikke minst, alle de som husker hvor gode de var . . . .

Romsås - byen i skogen

Navnet Romsås kommer sannsynligvis av navnet på folkene i nabolandskapet Raumarike (Romerike). Romsås har seks borettslag: Røverkollen, Tiurleiken, Ravnkollen, Svarttjern, Emanuelfjell og Orremyr. Seinere ble Romsåslia borettslag bygd som et seniorborettslag. Borettslagene utgjør 2 600 boliger tilsammen.