20 jan 2020

P-Husene

Det nederste P-huset er nå så godt som ferdig når det gjelder betongrehabiliteringen.

Det har blitt skiftet ut tonnevis med rustent armeringsjern og betong og alt har gått som planlagt, men det er noen små utfordringer når det gjelder fukt: Nå er gulvene så tette at det blir noen vanndammer inne på gulvene. Det er etablert et dreneringssystem som skal lede dette vannet nedover i etasjene og ut i grunnen. For å hjelpe til, så har det blitt plassert ut svabere for å måke vannet unna. Vannet var ikke et problem før; da trakk vannet seg gjennom gulvet og rustet i stykker armeringen før det skilte ut salt som la seg på bilene…

 

Det er fortsatt en del fukt igjen i betongen og denne vil bruke tid på å tørke ut. Frem til det vil det stå igjen noen flekker som ikke er malt og noen steder så flasser malingen av igjen. Dette vil bli fikset når forholdene tillater det.

 

Vi takker for smidigheten og samarbeidet fra beboerne så langt og vi håper at resultatet var verdt ventetiden.

 

Utskifting av lys og kabler starter neste uke og vi er dessverre nødt til å flytte bilene ut igjen. De som blir berørt blir kontaktet direkte. Det er ingen annen måte å løse dette på uten at det blir en voldsom kostnad for borettslaget.

 

Ladesystemet for Elbiler er underveis, men de ligger litt etter skjema.

 

Nye portåpnere som vil erstatte de grå med fire hvite knapper er like rundt hjørnet. Det har vært forsinkelser med leveransene.